Tuesday, May 03, 2011

CURRÍCULUM I PREGUNTES A RICARD GOMÀ

CURRÍCULUM
Ricard Gomà i Carmona va néixer a Barcelona l’any 1964. Té tres filles.
Va començar els seus estudis al Col·legi San Miguel l’any 1967 i va acabar l’any 1981. Va ser un gran estudiant, que treia excel·lent en totes les matèries, inclosa l’Educació Física, per que era un bon gimnasta; encara que en dibuix només obtenia notable. Jo, que ja porto 32 anys de docència el considero un dels cinc millors alumnes que he tingut.
És doctor en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona i ha ampliat els seus estudis cursant alguns màsters. Des de 1992 es va convertir en professor del Departament de Ciència Política i Dret Públic a la UAB i ha treballat com a professor visitant en diverses universitats. Està especialitzat en investigació sobre polítiques socials i Estat del Benestar, governs locals, participació ciutadana i moviments socials, tant a la UE com a Amèrica Llatina, ha participat en nombrosos projectes d’investigació i ha publicat diversos llibres sobre aquests temes.
En els últims anys ha participat en diferents moviments socials com el moviment antinuclear, el moviment contra la guerra, i també ha estat present i ha col·laborat en els diferents Fòrums Socials Mundials celebrats a partir del Fòrum de Porto Alegre.
A l’any 2000 va començar a militar a Iniciativa per Catalunya Verds, i actualment és membre de la seva Comissió Executiva. L’any 2003 va ser membre de la candidatura per Barcelona i va ser designat regidor de Benestar Social. Des del 2007 és tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadania. L’any 2008 va assumir la presidència del grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona i la segona tinència d’alcaldia
Des de l’Ajuntament ha promogut la signatura de l’acord per una Barcelona Inclusiva i del Pla Municipal d’Inclusió Social, que articula el conjunt de polítiques municipals orientades a prevenir les dinàmiques d’exclusió, atendre les persones i col·lectius vulnerables i promoure la inserció social. També ha engegat el Programa d’Acció contra la Pobresa, orientat a persones i famílies econòmicament vulnerables i a la infància en risc.
Actualment presideix d’Institut Municipal de Serveis Socials, d’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, el Consorci Institut d’Infància i Món Urbà, i és vicepresident del Consorci de Serveis Socials de Barcelona. Des del 2007 és president de la Comissió d’Inclusió Social i Democràcia Participativa de l’associació internacional Ciutats i Governs Locals Units.
Després de superar el procés d’eleccions primàries ha estat proclamat candidat d’ICV-EUiA a l’alcaldia de Barcelona.

PREGUNTES
1. ¿Por qué se invirtió antes el dinero para cambiar los contenedores que para cosas más importantes como crear empleo?
2. ¿Creu que s’hauria d’apropar els habitatges a la gent, obligant a llogar-los a uns preus més asequibles?
3. ¿Creu que amb la legalització de les drogues suaus acabaria amb part de l’economia sumergida?
4. Hi ha moltes escoles que van malament de diners, si reben un 10 % menys, algunes hauràn de tancar, podrem anar tots a l’escola pública?
5. ¿Qué pot explicar-nos vosté sobre el conflicte o l’incident que va tenir amb el tema de la visita del Papa?
6. ¿Què pensa del fet que el rei Joan Carles I vingui a Barcelona per motius de salut? Creu què es positiu? Per què?
7. He leído en un boletín del Ayuntamiento que no se ha subido el IBI a las familias monoparentales en los tres últimos años. A mi madre, que es familia monoparental, sí que se lo han aumentado. ¿Qué me puede decir sobre ello?
8. Sóc monitor de l’esplai i membre d’una colla castellera, m’agradaria que ens expliquessin quin suport donareu a aquestes associacions sense ànim de lucre que proporcionen l’educació en valors i la cultura catalana.
9. Com enfoca la gestió de la multiculturalitat a la ciutat de Barcelona?
10. Si guanya les eleccions, mantindrà la proposta de l'alcalde Hereu de la candidatura de Barcelona com a seu dels JJ.OO. d'hivern del 2022?
11. ¿Què en pensa de la gestió de membres del seu partit com el senyor Joan Saura o el senyor Joan Boada al capdavant de la conselleria d’interior en casos com l’incendi d’Horta de Sant Joan o les nevades del març de l’any pasta? Creu que la discutida actuació d’aquests membres del seu partit pot tenir algun cost electoral en les eleccions municipals o que els seus votants els seguiran mostrant fidelitat?
12. Per què s'ha pujat el preu de la T-10? No podria haver una tarja de transport per a joves?
13. Si l'hi atribuim al catalanisme el color groc, què te ICV-EUA de vermell, de groc i de verd?
14. ¿No viviem mijor amb l'equilibri del terror? ¿La existència del bloc comunista era una garantia per a les millores socials als païssos capitalistes?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home